Marian Bondrea - director tehnic

Novigrad – Ceahlăul 3-2 (1-1)

* plecată în Croația cu gândul de câștiga Istria Winter Cup, Ceahlăul a pierdut cu amatorii din Novigrad (Liga a 3-a), scor 2-3, după ce, în primul joc, au fost învinși de Cibalia, din liga secundă croată, cu 1-4.

După înfrângerea contra echipei Cibalia, categorică, cu scorul de 4-1, toată lumea se aștepta ca Ceahlăul, cotată de gazde ca favorită la câștigarea turneului amical Istria Winter Cup 2014, să aibă un reviriment în cel de-al doilea joc. Față de primul meci, antrenorii Marian Bondrea, Costel Ilie și Mihai Ionescu au operat câteva modificări în primul 11: Jicha i-a luat locul în poartă lui Jovic, iar în centrul defensivei, Ichim i-a luat locul lui Marc. Vaidas a fost menținut fundaș stânga, la fel ca și antrenorul-jucător Gabriel Cânu.

La mijloc, însă, antrenorii pietreni l-au trimis în teren pe Onciu, mijlocaș cu veleități defensive, în meciul cu Novigrad, care este o echipă de amatori, ce evoluează în Liga a III-a. Lângă el, Garcia, mijlocaș de construcție, iar în fața lor o pliadă ofensivă cu Popadiuc, Constantinescu și Gheorghiu, plus Golubovic în avanpost. Cu toate astea, Ceahlăul nu a reușit mare lucru în prima repriză, decât să marcheze o singură dată, prin Constantinescu, la fel ca și echipa din Novigrad, scor la pauză: 1-1. După pauză au intrat: Marc, Cazan, Ștefănescu, Tabacariu, Margină și Ntambwe, un tânăr belgian venit în probe, care, de altfel, a și marcat. Numai că, Novigrad a mai înscris de două ori în poarta Ceahlăului, iar scorul final a arătat, după 90 de minute de joc, 3-2 pentru gazde!

Brice Ntambwe, la minge (1)

Pietrenii l-au testat pe Ntambwe

Brice Ntambwe este un jucător belgian de culoare, născut pe 29.04.1993, care anul acesta va împlini 21 de ani și care evoluează pe postul de mijlocaș defensiv. Are o cotă de piață, estimată de transfermarkt.de, la aproximativ 350.000 de euro, pentru că a fost selecționat în mod constant în naționalele de juniori și tineret ale Belgiei, de la U15, până la U21, pentru care a jucat în total 32 de meciuri și a marcat 2 goluri. Ntambwe are contract cu RAEC Mons, Jupiter Pro League, până pe 30 iunie 2015 și, tocmai din acest motiv, este greu de crezut că va fi transferat la Piatra Neamț. Ceahlăul preferă jucătorii ieftini, liberi de contracte.

Cantonament întrerupt de ploaie

Ceahlăul a terminat cantonamentul din Croația cu o săptămână mai devreme decât și-a propus. Nemțenii au plecat spre Novigrad în ziua de marți, 28 ianuarie 2014, iar marți, 4 februarie, după-amiază, au ajuns acasă. Motivul oficial al renunțării la cantonamentul din Croația – Novigrad, este ploaia, asta cu toate că fotbalul este un sport ce se joacă pe orice vreme. Teoretic, cel puțin.

Plouă ca la balamuc, aici! N-ai unde te antrena, nu ai cum juca în aceste condiţii. Sperăm ca după ce plecăm noi, să nu regretăm faptul că vremea se va îndrepta. Organizatorii turneului anunţau că prognoza va fi aceeaşi, cu ploi într-una, timp de 15 zile. Gata, pentru noi s-a terminat totul pe aici !“, spunea directorul tehnic Marian Bondrea. Acesta a explicat că la Novigrad plouă în continuu de joi, 30 ianuarie.

Brice Ntambwe, la minge (2)

Și primul meci al turneului s-a jucat pe un teren cu gazon artificial acoperit de apă, iar antrenamente cu mingea nu se pot efectua așa cum își doresc antrenorii și șefii delegației nemțene. Ceahlăul își va continua cantonamentul pe plan local. Deja se pregătesc terenurile pentru ca stagiul să se desfășoare în cele mai bune condiții. Dacă suprafața sintetică e deja curățată, singura problemă este că nu funcționează instalația de încălzire subterană, iar terenul doi de iarbă, este acoperit de un strat consistent de zăpadă. Conducerea administrativă a anunțat că nu se pleacă în altă țară, pentru că este târziu de a mai găsi adversari pentru jocuri amicale.

”Se amână, nu se amână, se amână …”

Cam așa ar suna doleanțele diriguitorilor de cluburi din liga I, chestionați cu privire la reluarea meciurilor, programate de LPF pe data de 22 februarie. Speranțele oficialilor pietreni se leagă de psosibilitatea amânării începerii meciurilor oficiale din Liga I cu o săptămână mai târziu decât era programat inițial. Pentru Ceahlăul sunt vitale jocurile de verificare în această perioadă, efectuate în condiţii cât mai apropiate perioadei climatice de la reluarea etapelor oficiale în Liga I, deoarece în primul meci oficial din 2014, Ceahlăul va juca pe teren propriu, cu U Cluj, un meci pe care va trebui să-l câștige cu orice preț.

„Vedem ce soluţii mai găsim, însă nu ne rămâne decât să luăm jocuri pe plan local“, a mai precizat Marian Bondrea, directorul tehnic al formaţiei pietrene. Ceahlăul II Piatra Neamţ, Cetatea Târgu Neamţ şi Petrotub Roman sunt adversarele cele mai la îndemână prim-divizionarei pietrene, însă respectivele soluţii nu semnifică decât partenere de întrecere de nivelul eşalonului trei, ori, în acest moment s-a văzut clar că echipa trece printr-un blocaj care nu este generat de neachitarea restanțelor salariale (clubul efectuând câteva plăți către jucători înainte de plecarea în Croația) și nici de posibilitatea falimentului, așa cum este cazul Rapidului, spre exemplu.

”Ne trebuie măcar trei sau patru meciuri amicale pînă la începerea returului”, a conchis Marian Bondrea.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentMai multe infracțiuni în rural
Articolul următorCuplaj voleibalistic la Polivalentă

1 COMENTARIU

Comments are closed.