0:00

A crescut numărul infecțiilor Covid-19. Restricții în SJU Piatra –Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț vor fi instituite, din nou, restricții începând de mâine, 28 iulie, pe fondul creșterii numărului de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2 în județ în ultima săptămână. Astfel, aparținătorii nu mai au acces în spital, excepție făcând o singură vizită pe parcursul întregii perioade de spitalizare a pacienților.

Situația din ultimele 7 zile, a fost îngrijorătoare: 415 persoane, din care 50 de copii, au fost confirmate cu Covid–19, cu 182 mai multe decât în săptămâna anterioară. Din cele 415 persoane infectate, 181 erau vaccinate împotriva Covid-19, potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Un bărbat de 57 de ani, nevaccinat, cu multiple comorbidități metabolice și neurologice confirmat cu SARS-COV-2 a decedat.

În prezent, 72 de persoane infectate cu SARS Cov 2 sunt internate în spitalele din județ, din care 7 copii. 51% dintre pacienții internati au forme medii și severe ale bolii. 15 persoane din cele internate sunt vaccinate. În secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț sunt internate 3 persoane.

A crescut numărul infecțiilor Covid-19. Restricții în SJU Piatra –Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Neamț are un trend crescător și a ajuns, ieri, 26 iulie, la 0,98 cazuri la 1.000 de locuitori, ce mai mare rată din ultima perioadă. Totuși, în nicio localitate din județ nu au fost înregistrate 3 cazuri la 1.000 de locuitori, toate se află sub acest prag.Direcția de Sănătate Publică Neamț efectuează anchete epidemiologice tuturor persoanelor confirmate COVID-19 pozitiv. Pacienţilor li se recomandă izolarea la domiciliu şi monitorizarea prin medicul de familie pentru o perioadă de 7 zile, pentru persoanele nevaccinate şi pentru cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile, respectiv 5 zile, pentru cele vaccinate.

Angela Croitoru

Articolul precedentO nouă imagine masculină la Frizeria „ANTURAJ” din Târgu Neamț
Articolul următorJocuri populare în cazinourile online
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.