0:00

Numărul de incendii produse în județul Neamț a crescut, de la 37 în mai 2023, la 56 în mai 2024. Din fericire, în această lună nu au fost persoane decedate în incendii.

Potrivit declarației oferite de inspectorul șef, Mihai Ciprian Mitrea, „în perioada 1-28 mai 2024, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ s-au produs 1.108 evenimente care au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (în medie 39 pe zi), faţă de perioada similară din anul anterior când s-au produs 1.148 de evenimente”.

A crescut numărul incendiilor în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTotodată, în această lună au fost desfășurate concursuri tehnico-aplicative specifice elevilor de gimnaziu și liceu, organizate de ISU Neamț în colaborare cu ISJ, SVSU și Crucea Roșie. La aceste competiții, 3 echipaje s-au calificat la etapele naționale și vor reprezenta județul Neamț.

Tot în luna mai, au fost desfășurate competiții dedicate pompierilor voluntari, iar în data de 2 iunie va urma etapa județeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

Denisa Popa

Foto: Angela Croitoru

Articolul precedentCompetiția „Săptămâna verde”: cinci activități vor fi premiate
Articolul următorCNAIR a aprobat indicatorii necesari pentru drumul expres Bacău-Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.