Azi noapte, 10 iulie, pe la ora 1.30, a fost anunțat un incendiu izbucnit la Școala Gimnazială Stînca, ce aparține de Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig (foto). Un localnic din apropierea școlii a observat focul și a alertat pompierii.

Primii au ajuns pompierii voluntari din cadrul SVSU Pipirig care au reușit să limiteze focul din cancelarie, unde ardea cu fum gros. În scurt timp au ajuns și două echipaje de pompieri militari de la Detașamentul Târgu Neamț cu două autospeciale și un echipaj SMURD. Incendiul a fost stins rapid și au fost aerisite sălile de clasă în care a pătruns fumul. „Au ars obiecte de mobilier, aproximativ 2 mp de parchet și s-au deteriorat pereții din mai multe săli de clasă din cauza fumului degajat. Cu ajutorul echipamentelor specifice a fost evacuat fumul din interiorul clădirii. Cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric (corp de iluminat lăsat sub tensiune)”, a declarat lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Prof. Elisabeta Grămadă, directoarea Liceului Tehnologic „Ion Creangă” ne-a declarat că incendiul nu a afectat documente. „A fost o plafonieră care a căzut și s-a produs scurtcircuitul, dar din fericire nu au fost distruse cataloage sau alte documente școlare, acestea se află la sediul liceului. Sălile de clasă au fost lăsate cu ușile deschise fiindcă ne pregătim de igienizare”.

C.I.

Articolul precedentUrmărire ca-n filme după un vitezoman
Articolul următorPieton rănit într-un accident la Roman