0:00

A treia ediţie a „Neamț Music Festival” va avea loc în perioada 12-15 septembrie, iar biletele au fost deja puse în vânzare. Deocamdată, acestea se găsesc doar online (AICI), dar în câteva zile vor fi disponibile și în format tipărit, la Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, instituție co-organizatoare a festivalului, alături de Asociaţia Culturală „Daniel Ciobanu ART”.

A treia ediție reprezintă o încununare a succesului ediţiilor anterioare, consideră organizatorii. „Dovada recunoașterii calității înalte a actului artistic este includerea «Neamț Music Festival» în circuitul prestigiosului Festival Internațional «George Enescu». Așa se face că, pe 15 septembrie, semnalul sonor al Festivalului «Enescu» va răsuna și la Piatra-Neamț, municipiul reședință de județ alăturându-se celor zece orașe importante ale României în care are loc cea mai extinsă ediție de până acum a evenimentului de talie internațională (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Bacău, Bârlad, Târgovişte, Satu-Mare)”, se precizează într-un comunicat de presă.

În septembrie se desfăşoară „Neamţ Music Festival”, ediţia a III-a * Se găsesc bilete online!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrețul biletelor la evenimentele din 12, 14 şi 15 septembrie este de 40 de lei. Există și posibilitatea achiziționării de abonamente, care includ trei din patru concerte, la prețul de 100 de lei. La concertul de jazz din ziua de 13 septembrie, de la Rubik Hub, intrarea se va face pe bază de invitație, care va putea fi procurată de la organizatori.

Prima seară de festival (12 septembrie) și Concertul de Gală (15 septembrie) vor avea loc la „Cinema Mon Amour”, cu începere de la ora 19:00. Pe 13 septembrie, evenimentul se va desfăşura la Rubik Hub-Ștrandul Piatra-Neamț, iar cel de sâmbătă, 14 septembrie, va avea loc la Cetatea Neamț.

„La a treia ediţie, intrarea evenimentului sub aripa generoasă şi strălucitoare a Festivalului Internaţional «George Enescu» nu doar ne face să credem că ne aflăm pe drumul cel bun, dar ne dă şi trambulina de pe care să sărim şi mai sus, pentru ca lucrurile minunate care se întâmplă în fiecare început de toamnă lângă Pietricica să se vadă până departe, în toate cele patru zări. Anul acesta, busola festivalului îşi îndreaptă nordul către dualitate. E poate cea mai simplă şi nimerită definiţie a lumii, într-un singur cuvânt. Din mulţimea de dualităţi sonore posibile, fiecare dintre cele patru zile ale festivalului va etala un scenariu diferit”, a declarat Daniel Ciobanu, pianist și director artistic al „Neamț Music Festival”.

„Nu putem decât să așteptăm cu mare emoție și acest minunat eveniment la care lucrăm alături de pianistul cunoscut în toată lumea, Daniel Ciobanu. Așteptăm publicul să achiziționeze bilete și sperăm, la jumătatea lui septembrie, să ne bucurăm de atmosfera de poveste pe care o aduce muzica clasică. Până atunci urmărim să punem totul la punct, să pregătim festivalul în cel mai mic amănunt și să avem satisfacția a încă unei ediții reușite”, a menţionat Carmen Elena Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”. (M.C.)

Articolul precedentBanii și permisul: 251 de șoferi „arși” de polițiști, în două zile
Articolul următorMiercuri, 21 august, noi meciuri în campionatele naţionale de juniori
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.