0:00

98 de cazuri noi SARS-COV-2 şi 7 decese în rândul celor infectați în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNumărul de cazuri COVID-19 a crescut simțitor în judeţul Neamţ, astăzi, 21 septembrie, 98 de persoane fiind confirmate pozitiv și 7 persoane infectate și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Este cel mai mare număr de cazuri din ultimele luni şi tendinţa de creştere se accentuează.

Prefectul județului Neamţ, George Lazăr, în emisiunea Cafeaua de dimineaţă de astăzi, a vorbit despre evoluția pandemiei din ultimele săptămâni: „Avem, în acest moment, o singură localitate în roşu, Tupilaţi, cu 17 cazuri noi în ultimele 14 zile şi o incidenţă de 8,02 la mia de locuitori. Pe urmă comunele Făurei, Doljeşti, Valea Ursului, Gârcina, Girov, Dragomireşti, Stăniţa, Vânători Neamţ, Tazlău şi Ţibucani, pe galben, cu o incidenţă de peste 2 la mia de locuitori. Restul localităţilor sunt în scenariu verde, inclusiv municipiul Piatra Neamţ, unde avem 185 de cazuri noi şi o incidenţă de 1,64 la mia de locuitori. În mod cert se observă o creştere a cazurilor la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Neamţ. Ne aşteptăm, în perioada următoare, ca acest trend de creştere să se păstreze. Aceste predicţii se bazează pe faptul că noul coronavirus Delta este o variantă cu o rată de infectare mult mai mare şi mai agresivă, din păcate. Specialiştii din Ministerul Sănătăţii şi domnul Valeriu Gheorghiţă care coordonează activitatea, prevăd o creştere a numărului de cazuri pe toţi indicatorii. E posibil, ca undeva la mijlocul sau pe finalul lunii octombrie să ajungem la o rată de infectare de 10.000, 15.000 de cazuri noi pe zi“.

Trei dintre decese au avut loc în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ: un bărbat de 70 de ani cu boală neoplazică, un alt bărbat de 49 de ani cu probleme cardiovasculare grave şi o femeie de 87 de ani cu diabet zaharat. Alte trei persoaneau decedat în Spitalul Municipal Roman: un bărbat de 82 de ani cu obezitate, boală pulmonară şi afecţiuni cardiovasculare grave, un bărbat de 82 de ani cu Parkinson şi o femeie de 80 de ani cu probleme cardiovasculare şi boală renală cronică. O femeie de 55 de ani, cu obezitate, diabet zaharat şi astm a fost transferată de la SJU Piatra Neamţ, la Spitalul Sfânta Parascheva din Iaşi unde a decedat. Niciuna dintre persoanele care au decedat nu era vaccinată, conform purtătorului de cuvând al DSP Neamț, Elena Sterpu.

Conform informațiilor furnizate de prefectul George Lazăr, starea vremii nu mai permite funcţionarea centrelor de vaccinare de tip drive thru, acestea urmând să fie închise până la sfârşitul acestei săptămâni. Vor rămâne deschise centrele de vaccinare clasice din toate localităţile nemţene.

Angela Croitoru

Articolul precedentCu bomba la Poliţia Târgu Neamț
Articolul următorȘtire actualizată. Elev de 14 ani accidentat pe trecerea de pietoni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.