9 persoane amendate pentru că au ieșit din casă după ora 23, alte 152 pentru că nu aveau mască, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii naționali, polițiștii locali și jandarmii au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a  răspândirii COVID-19. Noaptea trecută, în intervalul orar 23-05 au fost depistate 9 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, motiv pentru care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 900 de lei. La acțiunile derulate în ultimele 24 de ore au participat peste 180 de polițiști și polițiști locali, care au verificat  69 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 84 de mijloace de transport și au legitimat 938 de persoane.

Echipele de control au depistat 152 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”De asemenea, o sancțiune contravențională a fost aplicată unei persoane pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și alte 9 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 23.200 de lei. În contextul creșterii numărului de infectări, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vă recomandă să conștientizați importanţa măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19. Măsurile dispuse în acest context au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, pentru a limita riscul de infectare. Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci acela de a limita răspândirea virusului Covid-19, precum și de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, în contextul stării de alertă. Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19”.

C.M.

 

Articolul precedentSănătatea nemțenilor este prioritatea PNL
Articolul următorÎncă 139 de cazuri noi cu Covid și 7 decese în Neamț. 1.149 de pacienți sunt în ATI

1 COMENTARIU

  1. Nu este interzis să ieși din casă după ora 23 . Cu declarațiile pe proprie răspundere completate este chiar perfect legal .
    Viața nu se oprește la 11 noaptea doar pentru că așa vor unii și sunt situații și situații .
    Amenzi abuzive au fost și data trecuta, toate anulate de instanțe .

Comments are closed.