Un bărbat de 36 de ani, din localitatea Cândești, a fost condamnat la ani buni de închisoare după un episod violent la băutură. Totul s-a întâmplat pe 24 februarie 2022, când împreună cu mai mulți amici a mers cu mașina la un bar din localitate unde a petrecut un timp. Ignorând faptul că era băut, la un timp s-a urcat la volan și a plecat spre casă.

Pe drum, întuneric fiind, a observat doi pietoni care se deplasau pe carosabil, depășind o mașină parcată. Imediat bărbatul a oprit, s-a dat jos din mașină, și i-a agresat pe cei doi care-i încurcaseră drumul. Unul dintre cei loviți, cu mâinile în buzunar fiind, s-a dezechilibrat și a căzut pe spate, cu capul de asfalt. Ignorând faptul că cel lovit nu mișca, agresorul s-a urcat în mașină și și-a văzut de drum.

8 ani de închisoare pentru un puseu de nervi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVictima a zăcut puțin timp, apoi s-a ridicat și a reușit să ajungă acasă. Cu toate acestea, a doua zi, bărbatul a fost găsit decedat în locuință. Expertiza medico-legală a stabilit că moartea a fost violentă și s-a datorat unui traumatism cranio-cerebral cu fractură craniană.

La proces, agresorul nu a recunoscut faptele dar a fost contrazis de toate probele. În aceste condiții magistrații din cadrul Tribunalului Neamț l-au găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte și l-au condamnat la 8 ani de închisoare. Judecătorii au scăzut din pedeapsă arestul, de la data faptei până la 7 aprilie 2023, și au menținut măsura preventivă a controlului judiciar. Decizia instanței de fond nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. (G.S.)

Articolul precedentO nouă tranşă de 250 de lei intră pe cardurile sociale
Articolul următorPompierii din șase județe se întrec în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.