Aproape 800 de nemțeni au fost diagnosticați cu infecții respiratorii în ultima săptămână, număr îngrijorător de mare, iar 94 au rămas internați în spital. Bolile de sezon au afectat până acum 2.951 de nemțeni, față de 2.173 anterior, valul de îmbolnăviri fiind similar situației de acum 5 ani, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Din datele transmise miercuri, 21 februarie, reiese că 59 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie săptămâna trecută, numărul îmbolnăvirilor ajungând la 829.

Gripa

„Au fost 67 de internări, față de 183 în săptămâna precedentă, cele mai multe cazuri de îmbolnăviri cu pneumonie înregistrându-se la grupa de vârstă 0-1 an”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

DSP NEAMŢ

Gripa a afectat 23 de persoane, nici una vaccinată antigripal, iar săptămâna trecută au mai fost trimise la Institutul „Cantacuzino” din București două probe prelevate de la doi bolnavi cu semne clinice de gripă. „Până la această dată au fost vaccinate antigripal 25.931 de persoane din grupele de risc, din județul Neamț, iar în prezent mai există 421 doze de vaccin antigripal ce se află la medicii de familie pentru persoanele care doresc să se vaccineze”, a mai spus dr. Mirela Grădinaru. Epidemiologii recomandă, în continuare, nemțenilor, să respecte măsurile de carantină luate în spitale, cei care au afecțiuni cronice să se vaccineze antigripal, iar prevenirea îmbolnăvirilor se face cu o igienă strictă și o alimentație adecvată. Spitalele din Neamț au intrat în carantină de mai bine de o săptămână, accesul vizitatorilor fiind permis doar într-un anumit interval pe câteva secții, iar în cele cu risc (chirurgie, infecțioase, ATI, neonatologie etc) fiind interzis. (C.I.)

Articolul precedentPietrean mușcat de un șarpe boa!
Articolul următorAvalanșe în Ocolașul Mare și în Stănile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.