0:00

750 de copii din diaspora vor petrece vacanţa de vară, în judeţul Neamt, la Tabăra Oglinzi. Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni continuă şi în acest an Programul gratuit de tabere „ARC” pentru elevii românilor care muncesc în străinătate. În 2017 şi Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ s-a raliat la acest proiect ambiţios demarat de Ministerul Afacerilor Externe. În şedinţa ordinară a CJ de luni, 29 mai, va fi alocată suma de 24.300 lei pentru buna desfăşurare a acestui proiect ambiţios. În această acţiune sunt implicate şi autorităţile din Târgu Neamţ.

750 de copii din diaspora aşteptaţi vara aceasta la Oglinzi, ZCH NEWS - sursa ta de informații
În 2016, Tabăra de la Oglinzi s-a bucurat de un succes extraordinar!

Concret, în perioada 26 iunie-31 iulie, 750 elevi şi profesori, în 5 serii consecutive a câte 150 persoane vor veni la Oglinzi. Scopul programului este acela de a veni în sprijinul românilor de pretutindeni pentru a-şi păstra şi afirma identitatea etnică, culturală, lingvistică şi religioasă, de a dezvolta legăturile cu România, de a promova educaţia în limba română şi accesul la valorile patrimoniului cultural românesc. Ministerul va suporta cheltuielile de cazare şi masă pentru 750 de participanţi în Centrul de Agrement Oglinzi, valoarea totală fiind de 372.750 lei.

CJ Neamţ va asigura, din fonduri proprii, cheltuielile de transport pentru cele mai multe din excursiile prinse în programul taberelor, în sumă de 24.300 lei.

Consiliul Local Târgu Neamţ se obligă şi el să asigure, din fonduri proprii, cheltuielile de transport pentru excursiile organizate pe traseul: Oglinzi – Casa Memorială „Ion Creangă” – Mănăstirea Neamţ – Rezervaţia de Zimbri – Mănăstirea Agapia – Mănăstirea Văratic. (G. BUFTEA)

Articolul precedentMai sunt cinci zile de înscrieri la Concursul Euro Quiz
Articolul următorFarmec deschide primul magazin Gerovital din zona Moldovei la Piatra Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.