Elevii au reînceput cursurile, astăzi, 2 mai, după vacanța de primăvară. 73.583 de școlari nemțeni s-au întors în bănci. Anul școlar se va încheia pe 17 iunie, iar lucrările semestriale și tezele vor fi susținute de elevi cu cel puțin 3 săptămâni înainte de finalul semestrului II. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie la 26 mai, iar pentru clasa a VIII-a pe 9 iunie.

„Urmează o perioadă foarte grea atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Avem Evaluarea Națională și Bacalaureatul și sunt convins că mobilizarea va fi maximă mai ales că simulările au arătat existența unor carențe în pregătirea elevilor. Sunt absolut convins că profesorii se vor implica masiv, astfel încât la final să fim cu toții mulțumiți de rezultatele obținute„, a declarat prof. Viorel Stan, inspector școlar general al  ISJ Neamț.

73.583 de elevi nemțeni s-au întors la cursuri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru prima sesiune a Examenului de Bacalaureat, înscrierile vor avea loc în perioada 22-26 mai. Examenul de maturitate va începe cu probele orale şi de competenţe pe 6 iunie. Înscrierile pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a  se fac între 7-9 iunie. Probele scrise vor fi susţinute în ziua de 19 iunie la limba şi literatura română, iar în 21 iunie la matematică.

„Le doresc mult succes elevilor și profesorilor, pentru că urmează o perioadă solicitantă. Ne dorim să încheiem cu rezultate bune și acest an școlar„, a declarat și prof. Elena Laiu, inspector școlar general adjunct al ISJ Neamț.

Ultima perioadă în care se mai pot organiza activități în programul „Școala altfel” este 15 mai-9 iunie.Viitorul an școlar va începe la data de 10 septembrie. (Ana MOISE)

Articolul precedentFetiță de 13 ani, din Tupilaţi, violată de un consătean
Articolul următorMihnea Bâlici pleacă la Rotterdam, la Olimpiada Internaţională de Filosofie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.