0:00

72 de civili vor depune jurământul de polițist, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCei 72 de candidați care au trecut de probele examenului pentru obținerea unei funcții de agent în Poliția Neamț s-au adunat, astăzi, 1 iulie, la o ședință festivă, la sediul inspectoratului.

Au fost întâmpinați de șeful IPJ Neamț și de cei doi adjuncți ai săi, care le-au spus ce așteptări au de la ei și ce presupune statutul de polițist, dincolo de atribuțiile de serviciu.

Săptămâna viitoare, noii polițiști vor avea întâlniri cu reprezentanții tuturor serviciilor din cadrul inspectoratului, pentru a se familiariza cu atribuțiile fiecăruia, după care vor fi preluați de tutorii lor și vor merge, efectiv, la lucru, fiecare la postul comunal de poliție pentru care a optat.

Pe 11 iulie este programată o nouă ceremonie importantă – depunerea jurământului, după care, pe 25 și 26 iulie, agenții vor pleca la cursuri de instruire, cu durata de 3 luni, la școlile Ministerului Afacerilor Interne, ori la Câmpina, ori la Slatina, în funcție de cum se va stabili la nivel înalt. Imediat după finalizarea cursurilor, polițiștii vor ”intra în pâine” la locurile de muncă

Pentru cele 8 posturi comunale care au rămas cu schema incompletă după concurs, pentru că n-a fost niciun candidat care să treacă de toate probele, se vor organiza alte recrutări, după ce se va lua o decizie în acest sens la nivel de minister. (C.M.)

Articolul precedentMinisterul Educației îi datorează „generalului” Stan 50 de lei pentru un calificativ
Articolul următorEvaluarea Națională: Iată unde puteți vedea notele
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.