71 de persoane noi confirmate Covid în Neamț. Record de pacienți în ATI la nivel național, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncă 71 de persoane au teste pozitive la coronavirus în județul Neamț, potrivit datelor publicate astăzi, 17 decembrie, de Grupul de Comunicare Strategică. Sunt 5.697 cazuri noi în țară, după efectuarea a 28.099 de teste.

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 42 de pacienți care încă nu aveau rezultatele la teste și 221 de pacienți confirmați Covid. Sunt 7 pacienți în terapie intensivă, dintre care 5 ventilați mecanic. De ieri și până astăzi s-a mai înregistrat decesul unui pacient, în vârstă de 88 de ani și care avea și alte boli, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului județean.

Rata de infectare la nivelul județului Neamț a crescut ușor, astăzi, până la 1,4 la mie. Cele mai multe cazuri noi sunt în comunele Tașca (3,89 la mie) și Negrești (3,29 la mie). Față de ieri, municipiul Piatra-Neamț înregistrează o ușoară creștere a incidenței infectărilor, dar rămâne sub pragul de 3 la mie, ceea ce ar putea face ca autoritățile să nu mai prelungească restricțiile decise acum o lună. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț se va reuni mâine pentru a discuta situația din mai multe localități și ce măsuri de limitare a infectărilor se impun.

Incidența din fiecare localitate transmisă astăzi de Prefectura Neamț este următoarea:

17dec rata prefectura

Astăzi, GCS a raportat 107 decese înregistrate la nivel național. În spitale erau internați 11.860 de pacienți, dintre care 1.297 în ATI (cel mai mare număr de pacienți critici de până acum). „Pe teritoriul României, 42.782 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.296 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 66.638 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 123 de persoane”, potrivit GCS .

C.I.

Articolul precedentO fată de 16 ani a fugit de la locuința asistentului maternal
Articolul următorO șoferiță începătoare s-a răsturnat cu mașina în șanț