Mai bine de jumătate din elevii nemțeni s-a întors cu premii și mențiuni de la concursul interjudețean „Profizica”. S-au calificat 24 de elevi din clasele VII-XII din județ, iar 7 fizicieni au urcat pe podium și 6 au primit mențiuni.

Pe primul loc la clasa a VII-a s-au distins elevii Cristian Luchian, pregătit de prof. Anișoara Oniciuc de la Școala Gimnazială 3 Piatra Neamț și Mihnea Isăchioaei, pregătit de prof. Mariana Frenți de la Colegiul Național „Petru Rareș”, iar la clasa a XI-a premiul I a fost câștigat de Elena Paula Donici, pregătită de prof. Daniela Miclăuș de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman. Premiul II a fost obținut de Sebastian Ilie Crețu, clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Roman, pregătit de prof. Tereza Vacaru și de Robert Voaideș-Negustor din clasa a VIII-a la „Petru Rareș”, pregătit de prof. Aida Ilie. Premiul III au obținut Ioan Apalaghiei, în clasa a VII-a la Școala Gimnazială 2 Piatra Neamț, pregătit de prof. Elena Luminița Stroia și George Alexandru Berea din clasa a VIII-a la „Petru Rareș”, pregătit de prof. Aida Ilie.

Cei șase elevi care au câștigat mențiuni sunt Călin Mihai Niță, clasa a VII-a la Școala Gimnazială 2 Piatra Neamț, pregătit de prof. Elena Luminița Stroia, Paul Huțanu din clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Roman, pregătit de prof. Tereza Vacaru, Claudio Blaj din clasa a VII-a la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, pregătit de prof. Georgeta Steliana Balaban, Sara Cristian din clasa a VIII-a la Școala Gimnazială 2 Piatra Neamț, pregătită de prof. Mihaela Pîntea, Ioan Tudor Hanganu din clasa a VIII-a la „Calistrat Hogaș”, pregătit de prof. Georgeta Steliana Balaban și Ioana Alexandra Brănuț din clasa a X-a la „Petru Rareș”, pregătită de prof. Dorel Haralamb.

Competiția este la a VIII-a ediție și a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, în ziua de 23 noiembrie. Probele s-au desfășurat la Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui. (C.I.)