curtea-de-apel-bacauOdată cu trimiterea în judecată a celor 13 polițiști acuzați de fapte de corupție, Curtea de Apel Bacău a făcut și verificarea măsurilor preventive. Iar decizia nu este deloc îmbucurătoare pentru inculpați. Mai cu seamă pentru cei arestați, care și-au recunoscut vinovăția și au sperat că vor beneficia de o altă măsură mai blândă.

”În temeiul art. 207 al. 4, 6 C .p .p . menţine arestarea preventivă a inculpaţilor Andronic Viorel, Ciolpan Iulian, Greaca Marius Laurenţiu, Neamţu Constantin, Miziligeanu Bogdan Eugen, Covasan Dragomir Loredan şi Berbec Ionuţ Alexandru pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 09.01.2017 până la data de 07.02.2017 inclusiv. În temeiul art. 207 al. 7 C.p.p. menţine controlul judiciar faţă de inculpaţii Chifu Vasile Lucian, Găluşcă Ioan Alexandru, Inimosu Botcă Ioan, Munteanu Marius Ioan, Popescu Ionuţ şi Zaharia Adrian Ovidiu pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 08.01.2017 şi până la data de 08.03.2016 inclusiv. În temeiul art. 275 al. 3 C .p .p . cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare”, a decis instanța.

Atât la luarea măsurii arestării preventive, cât și la prelungire, cei 7 polițiști aflați după gratii au contestat deciziile de la Bacău la Înalta Curte de Casație și Justiție. N-au avut, însă, succes niciodată până acum. Rămâne de văzut dacă în noile condiții, când dosarul deja va intra la judecata de fond, magistrații Înaltei Curți vor considera că este în interesul procesului ca inculpații să fie ținuți, în continuare, la arest. (C.M.)