Florin Strugaru (23 de ani) din Borca a fost condamnat astăzi, 12 iulie, la 7 ani de închisoare, pentru crima pe care a comis-o pe 14 februarie 2018, în ziua de Dragobete. Instanţa l-a obligat, de asemenea, să plătească 20.000 de lei daune către familia victimei sale şi o prestaţie lunară de 300 de lei, până la majorat, copilului rămas orfan de tată, care are acum 11 ani.

Crima s-a petrecut la o petrecere, la care au participat mai multe familii de ţigani din Borca, având în vedere că doi dintre ei erau căsătoriţi de puţin timp şi voiau să sărbătorească Dragobetele.

Scandalul a plecat de la faptul că victima (Cătălin Goleanu, de 37 de ani) i-ar fi dat cândva, în trecut, o palmă autorului şi, după multe ore de chef, Strugaru şi-a amintit, a luat un cuţit şi a lovit unde a nimerit. Soţia agresorului, însărcinată, a încercat să-l oprească, însă n-a avut succes. Goleanu a fost înjunghiat de 9 ori, a pierdut foarte mult sânge şi n-a mai putut fi salvat.

A murit în drum spre spital.

La vremea reaspectivă,  Ovidiu Geo Niţă, primarul de Borca declara: „Este al treilea care pleacă la puşcărie, din zona aia, şi e un pâlc de 6-7 case lângă Ocolul Silvic. Eu am fost coleg de şcoală cu tatăl lui Strugaru, acum s-a îmbolnăvit şi este în căruţ cu rotile. Dar a fost om muncitor, a lucrat pe la mină, liniştit şi la locul lui. Fiul lui părea şi el paşnic, e şi mic de statură, cred că are 1,50 metri, nu ştiu cum a reuşit să-l doboare pe celălalt. E urât că s-a ajuns la omor, e o viaţă de om şi ajunge lumea să vorbească despre comuna noastră ca şi cum ar fi un loc periculos”. (C.M.)

Articolul precedent100.000 lei, cea mai mare amendă dată anul acesta de Garda de Mediu Neamț
Articolul următorColonelul Nițică mai rămâne un an în fruntea ISU Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.