Cele 53 de secţii de votare care funcţionează astăzi, 11 iunie, pentru alegerile parţiale din Roman, Pipirig şi Bălţăteşti sunt păzite de poliţişti şi jandarmi. În total, inclusiv pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în activităţile legate de alegeri sunt angrenaţi 69 de poliţişti şi 39 de jandarmi.

„81 de angajați ai MAI vor realiza protecția celor 53 de secţii de votare, amplasate în 43 locații, din care 29 sunt asigurate de către polițiști, iar 24 sunt asigurate de jandarmi. În vederea asigurării măsurilor de ordine şi linişte publică, poliţiştii se vor afla în stradă, în dispozitivele de ordine și liniște publică, pentru a asigura climatul de siguranță pe perioada desfăşurării procesului electoral. De asemenea, pentru verificare cu operativitate și soluționarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul județului, vor acţiona conform competenţelor, 27 de poliţişti, constituiţi în echipe de specialiști”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Pentru situaţii speciale a fost pregătit un efectiv de rezervă, capabil să acţioneze imediat dacă se întâmplă ceva. Poliţiştii le reamintesc cetăţenilor că votarea de două sau mai multe ori, sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi. De asemenea, oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (C.M.)

Articolul precedentACTUALIZARE Bălţăteşti trage prezenţa-n sus, Roman trage prezenţa-n jos!
Articolul următorUn biberon a băgat spaima în 14 locatari ai unui bloc din Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.