67 de cadre militare, subofițeri și ofițeri în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț au participat la un ceremonial military joi 2 august, începând cu ora 12.00. Toți au fost avansați în grad la termen, au depus jurământul militar sau au primit Semnului Onorific ”În Serviciul Patriei”.

Așa cum se obișnuiește, la ceremonie a fost prezent și prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu, care le-a înmânat gradele militarilor proaspăt avansați.

Festivitatea a debutat cu un scurt serviciu religios și cu salutarea Gărzii de către prefectul de Neamț. Tot în fața acestuia și a șefului ISU Neamț, col. Ioan Nițică, trei tineri pompieri au depus jurământul militar. Totodată, 11 cadre militare au primit Semnul Onorific ”În Serviciul Patriei”  pentru 15, 20 sau 25 de ani de activitate.

Am avut ocazia, în aceste 4 luni de mandate, să particip echipă la diferite acțiuni de intervenție. Am văzut toată munca pe care ați depus-o și profesionalismul cu care ați gestionat toate situațiile critice. Pompierii sunt primii în fața dezastrelor, salvând victimele și bunurile acestora. Pentru toate acestea, vă sunt profund recunoscătoare. Îmi exprim sincer cele mai alese sentimente de respect, prețuire, pentru toți pompierii militari și civili. Îi felicit pe toți cei prezenți, pe cei care astăzi au depus jurământul de onoare, cât și pe cei înaintați în grad, întreg personalului Inspectoratului pentru Situații de Urgență  “Petrodava” Piatra Neamț, pentru modul profesionist în care își îndeplinesc misiunile.”, a spus Daniela Soroceanu, prefect al județului Neamț. (E.C.)

Articolul precedentMinistrul Sănătății la Piatra Neamț: „Îmi asum continuarea finanțării lucrărilor de la Pediatrie”
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI Victoria Curiţa-CSM Ceahlăul 0-2 (0-1) * Gabriel Rădulescu: „O victorie muncită”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.