0:00

Ieri am fost de serviciu toți trei și a trebuit să primim jalbe de la votare. Adică de fapt numai doi, pentru că asta den mijloc, după ce o văzut scoru alegerilor de unde cresc cangurii, s-o apucat de băut șampănii. La a doua sticlă, deja cânta Internaționala, deci…

  •          Un telefon anonim pe la ora unșpe un domn ne semnala faptul, că pe buletinul de vot pe care l-o luat să-l ștampileze erau scrise cu pixu niște socoteli și-o listă. Respectiv, 2 kile ulei, șapte ouă, 10 mere și doi metri mațe de porc. Ne-o întrebat dacă e mită electorală. Noi am zis că nu, aduce mai degrabă a poruncă din partea vreunei alegătoare care o tăiat porcu vecinului.
  •          De la partide vine o dumă cum că e vorba să se facă numărători paralele. Pepedediștii, udemeriștii, pemepiștii și Ghiță Funar o terminat primii. O luat de bune cele scrise la televizor.
  •          În străinătate, umblau zvonuri că sunt secții de votare goale și la altele erau cozi ca la făină înainte de 89. Asta din cauză că o parte din cei ce au candidat în primu tur au plecat la shopping în Europa, trâgând după ei și cohortele de fani. Am în vedere aici pe doamna Nuți, doamna Monica, domnu Teo. O parte din ei au făcut și niște selfiuri. Decente.
  •          De la o circumscripție limitrofă, un nene ne-o sunat să ne zică deși pe buletin sunt doar două căsuțe, din cabine se aud trei, patru sau chiar mai multe pocnituri de ștampilă. Ne întreabă cum e posibil. Păi e posibil, că doar n-ai cum scrie urările europene dintr-o singură mișcare cu ștampila, trebe mai multe.
  •          În județul vecin sunt reclamații că sunt buletine bilingve, dar nu bilingve cum trebuie, adică sunt voci care acuză faptul că pe o căsuță este un nume neamț, în condițiile în care, nu nemții au cerut autonomie. Cum Iștenem vine treaba asta? Nici noi nu știm.
  •          Nu am primit nici un semnal de la ambasada României din Moscova, unde, se pare că, n-o fost nici cozi, dar nici alegători, iar rezultatele indică o unanimitate ucigătoare și-o promoție la vodcă de cu o seară înainte.
  •          În China oficialii sunt așa de drăguți cu cei de la ambasada noastră, că la cererea lor de urne de vot pentru secția de la Beijing, o trimis vreo zece tiruri. Evident cu urne. La fel o fost și-n Botswanna unde au fost puse la dispoziție cinci urne la doi alegători, semn că ne iubește lumea. Sincer.
  •         Un nene depotat ne-o zis că lucră la o lege, conform căreia în turu doi să se califice trei candidați. Că dacă-s doi lumea zice că fugim după doi iepuri, așa fiind trei, nu se mai poate avansa o astfel de idee și cel mai bun o să câștige. Noi am zice altfel. Să se facă mai multe tururi de scrutin până ce câștigă unu la diferență de zece, douăzeci de procente. În felul ăsta, se vor asfalta toate drumurile județene, se termină autostrăzile de la noi și o să le facem și pe cele din Republica Moldova, iar toate căpițele de fân din județ or să fie acoperite cu bannerele puse în campanie de-a curmezișul drumurilor.
Articolul precedentPREZIDENŢIALE 2014 / TÂRGU-NEAMŢ: Bătrân de 100 de ani, din Agapia, prezent la urne
Articolul următor6 DIN 49 / ȚEAPĂ CU PREȘEDINȚI