62 de persoane au murit în accidente în Suceava în primele 9 luni din acest an, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIPJ Suceava a inițiat o campanie de informare și prevenire a accidentelor rutiere intitulată „De ce siguranță rutieră”, parte a unui proiect național.

În primele 9 luni ale anului, pe șoselele din județul Suceava 62 de persoane și-au pierdut viața, alte 89 fiind rănite grav, potrivit informațiilor oferite de comisar șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. De aceea, polițiștii suceveni încearcă să informeze și să conștientizeze participanții la trafic asupra riscurilor la care se expun pe ei înșiși și pe ceilalți atunci când nu respectă regulile și legislația rutieră.

La nivel național, Inspectoratul General al Poliției Române implementează proiectul „Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”. Prin intermediul acestuia sunt derulate și 6 campanii naționale de informare și vor fi achiziționate 45 de laboratoare mobile de educație rutieră și o caravană educațională.

62 de persoane au murit în accidente în Suceava în primele 9 luni din acest an, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO primă etapă a constituit-o derularea, la nivel național, în perioada 24 septembrie  – 22 octombrie, a campaniei de informare „De ce Siguranță Rutieră?”.

Polițiștii rutieri suceveni au desfășurat activități de informare în rândul tuturor participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin viteza excesivă, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, neportul centurii de siguranță, folosirea telefonului mobil la volan, neutilizarea unui sistem de siguranță pentru copii și pericolele utilizării căștilor audio de către pietoni. Totodată, au distribuit broșuri și flayere informative.

În unitățile de învătământ au fost lipite afișe cu recomandări preventive, pentru formarea, încă de la o vârstă fragedă, a unui comportament rutier responsabil.

Angela Croitoru

Articolul precedentFoto. Video. Incendiu devastator la Asău: acoperișurile a două case și trei magazii cuprinse de flăcări
Articolul următor1.873 de cazuri COVID-19 în Regiunea Nord Est într-o singură zi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.