61 de firme nemțene amendate cu 28.000 lei de ITM pentru nereguli la protecția Covid, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMunca de acasă și decalarea programului de lucru au fost principalele aspecte verificate de inspectorii de muncă la agenți economici cu mai mult de 50 de salariați din județul Neamț.

Au fost 61 de firme controlate efectiv, la care inspectorii au urmărit și dacă sunt asigurate echipamente de protecție anti Covid, dezinfectanți, dacă se face triajul epidemiologic. Practic, nu a fost agent economic care să fie găsit în regulă, așa că numărul amenzilor a depășit numărul celor controlați „În cadrul campaniei desfășurată în luna noiembrie au fost constatate 99 de deficiențe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și au fost aplicate 79 de sancțiuni în cuantum de 28.000 lei”, a declarat Ioan Popescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. Acesta a mai precizat că, înainte de a fi controlate, firmele au fost înștiințate pe mail care sunt regulile în pandemie pe care trebuie să le respecte. Potrivit șefului ITM Neamț, 254 de angajatori din domeniul public și privat au primit scrisoarea prin poșta electronică.

La cei 61 de agenți economici verificați lucrau 130 de salariați în regim de telemuncă și 7.602 aveau program de lucru individualizat.

C.I.

Articolul precedentTrei minori- acroșați de o mașină, în timp ce mergeau pe marginea drumului
Articolul următorDoi nemțeni condamnați în dosarul Scorseze – duși la închisoare