0:00

61 de cazuri de gripă în Neamț în ultima săptămână, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNumărul infecțiilor respiratorii înregistrate în județul Neamț a înregistrat o scădere în perioada 12 – 18 februarie, comparativ cu prima săptămână a acestei luni, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică. „În ultima săptămâna (S7) au fost raportate 2.758 cazuri de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii), înregistrându-se cu 15% mai puține cazuri decât săptămâna anterioară (3.253) și cu 4% mai multe cazuri comparativ cu aceeași săptămână a sezonului precedent (2.644)”, anunță DSP Neamț.

Defalcat, au fost 2.291 cazuri de IACRS (infecții acute de căi respiratorii superioare), în 33 de cazuri fiind necesară spitalizarea pacienților. Două treimi din cei care au ajuns pe patul de spital au fost minori sub 14 ani. Alte 406 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, circa un sfert având nevoie de îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească, în 34 de cazuri fiind vorba de copii

Conform datelor oficiale, au fost înregistrare 61 de îmbolnăviri cu gripă clinică, 7 persoane necesitând internare. Marea majoritate a bolnavilor, 40, au fost la minori sub 14 ani, 7 necesitând tratament spitalicesc. „Incidența săptămânală a cazurilor de infecții respiratorii acute este de 5,18 cazuri la 1000 de locuitori. Ponderea cazurilor internate în această săptămână (5,0%) a fost mică comparativ cu săptămâna precedenta (5,2%). Până în prezent au fost vaccinate antigripal 26.775 de persoane”, mai arată sursa citată.

(G.S.)

Articolul precedentPatru aleşi locali în vizorul inspectorilor de integritate
Articolul următorFOTO. Incendiu la o casă din Urecheni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.