Romică Enea, un tânăr de 29 de ani, din comuna Ion Creangă, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, pentru crima pe care a comis-o în seara de Crăciun a anului 2017. Sentința a fost pronunțată astăzi, 28 martie, de Tribunalul Neamț, dar poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău.

La omorul sângeros au asistat 4 copii, cu vârste între un an şi jumătate şi 12 ani, iar victimă a fost chiar bărbatul care îi creștea. Autorul este fratele concubinei victimei, iar cearta dintre ei a plecat de la două motive. Mai întâi gazda și-a anunțat musafirul că vrea să rupă relația cu sora lui, pentru că nu i se pare corect să crească el 4 copii, el fiind tatăl celui mai mic, iar ceilalți 3 fiind dintr-o altă relație a femeii.

Însă motivul care a condus în cele din urmă la omor a fost o datorie veche de vreo 200 de lei, pentru recuperarea căreia gazda a decis să ”confişte” telefonul mobil al cumnatului. Când Romică Enea a vrut să-și recupereze telefonul, a fost lovit cu un par și atunci s-a înfuriat și a pus mâna pe cuțit. A dat, la întâmplare, și l-a înjunghiat mortal pe Gheorghe Dascălu. Bărbatul care a fost ucis avea 37 de ani.

Judecătorul de la Tribunalul Neamț a luat în calcul provocarea și tocmai de aceea pedeapsa a fost de doar 6 ani. Rămâne de văzut ce se va întâmpla dacă dosarul ajunge la Curtea de Apel Bacău. (C.M.)