0:00

Romică Enea, un tânăr de 29 de ani, din comuna Ion Creangă, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, pentru crima pe care a comis-o în seara de Crăciun a anului 2017. Sentința a fost pronunțată astăzi, 28 martie, de Tribunalul Neamț, dar poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău.

6 ani de închisoare pentru crima din seara de Crăciun, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa omorul sângeros au asistat 4 copii, cu vârste între un an şi jumătate şi 12 ani, iar victimă a fost chiar bărbatul care îi creștea. Autorul este fratele concubinei victimei, iar cearta dintre ei a plecat de la două motive. Mai întâi gazda și-a anunțat musafirul că vrea să rupă relația cu sora lui, pentru că nu i se pare corect să crească el 4 copii, el fiind tatăl celui mai mic, iar ceilalți 3 fiind dintr-o altă relație a femeii.

Însă motivul care a condus în cele din urmă la omor a fost o datorie veche de vreo 200 de lei, pentru recuperarea căreia gazda a decis să ”confişte” telefonul mobil al cumnatului. Când Romică Enea a vrut să-și recupereze telefonul, a fost lovit cu un par și atunci s-a înfuriat și a pus mâna pe cuțit. A dat, la întâmplare, și l-a înjunghiat mortal pe Gheorghe Dascălu. Bărbatul care a fost ucis avea 37 de ani.

Judecătorul de la Tribunalul Neamț a luat în calcul provocarea și tocmai de aceea pedeapsa a fost de doar 6 ani. Rămâne de văzut ce se va întâmpla dacă dosarul ajunge la Curtea de Apel Bacău. (C.M.)

Articolul precedentSe schimbă (iar) șeful APM Neamț
Articolul următorÎnvățământ obligatoriu de 15 ani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.