51 de membri ai Uniunii Sanitas Neamț pleacă joi, 26 aprilie, la protestul de la București. Eva Ungureanu, președintele sindicatului, care cuprinde și personal din asistența socială, spune că liderii de la București merg în continuare cu acțiunile de protest.

“Din Neamț plecăm 51 de membri de sindicat, cu un autocar, la protestul la care participă peste 10.000 de sindicaliști din toată țara. Urmează greva de avertisment, din 7 mai și greva generală din 11 mai”, a declarat Eva Ungureanu.

Sanitas Neamț a strâns, până acum, 450 de semnături pentru greva generală și “documentele au fost trimise la București, urmează să notificăm conducerea spitalelor din Târgu Neamț și Roman, la centrele de asistență socială din Păstrăveni, Bozieni, Bodești”, a mai spus Eva Ungureanu. S-a stabilit greva de avertisment pentru data de 7 mai, când între orele 9:00-11:00 doar o treime din personal va asigura activitatea. Dacă sindicatele nu ajung la o înțelegere cu guvernul privind eliminarea limitei de 30% la sporuri, egalitate la salarizarea categoriilor de personal din Sănătate și Asistență Socială. Într-un comunicat, Federația Sanitas precizează și alte nemulțumiri:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2018/04/Federatia-Sanitas-24.04.2018.pdf

(C.I.)