politie-masinaPentru a preveni orice fel de incident în minivacanța din perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, conducerea IPJ Neamț a dispus suplimentarea efectivelor care vor fi în stradă și vor asigura liniște și ordinea atât în trafic, cât și la manifestările publice. Peste 500 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase si intervenții rapide vor acționa pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor stradale, asigurarea fluenţei circulaţiei pe traseele către munte, precum şi pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative. Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, 379 sunt de la structurile de ordine publică, 128 de la rutieră, 37 de la investigații criminale și 35 de la alte formaţiuni. Dincolo de măsurile care se iau în cadru organizat, polițiștii au câteva recomandări pentru cetățeni:

  • asigurați-vă locuința si ferestrele când plecați de la domiciliu, mai ales dacă locuiți la etajele inferioare;
  • fiți atenți în orice împrejurare să nu pierdeți sau să vi se fure cheile de la locuință sau a autoturismului;
  • nu purtați portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor, nu purtați bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor;
  • nu lăsați la vedere în autoturism bunuri de valoare, genți sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoților.

Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, polițiștii recomandă șoferilor să conducă prudent, să respecte regimul legal de viteză si indicațiile agenților de circulație, să nu se urce la volan sub influența băuturilor alcoolice și să facă depășiri numai după ce s-au asigurat că manevra este sigură. Totodată, în condițiile meteo existente, autovehiculele trebuie echipate corespunzător. (C.M.)