50 de copii, care văd foarte rar jucării, fructe şi ciocolată, au fost vizitaţi de poliţiştii de la Secţia nr. 12 Rurală Bicaz, care le-au dus cadouri de Crăciun. Absolut toate obiectele, inclusiv cărţi şi creioane pentru şcoală au fost cumpărate de poliţişti din banii lor. Copiii sunt din familii necăjite din comunele Dămuc, Bicaz-Chei, Bicazu Ardelean, Tașca, Tarcău, Poiana Teiului, Borca şi Grințieș.

„Poliţiştii au contribuit astfel la asigurarea unui minim necesar copiilor care sunt lipsiți, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, de lucruri folositoare lor, însă le-au oferit și sfaturi preventive pentru diminuarea victimizării lor”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Fiecare copil a primit un pachet, ce conține, în primul rând, dulciuri și jucării, pentru a le aduce aminte că sunt copii, fructe pentru sănătate și energie, cărți și creioane pentru a-i sprijini în activitățile școlare”.

În fiecare an, în perioada premergătoare sărbătorilor, poliţiştii din diverse structuri sau subunităţi al IPJ Neamţ strâng bani din propriile salarii pentru a face acţiuni caritabile. (C. MIRCEA)