Munca, problemele zilnice, lipsa odihnei și absența unui program alimentar potrivit contribuie din plin la creșterea stresului cotidian. Stresul este de fapt răspunsul organismului la toate problemele dificile cu care ne confruntăm, iar la baza acestuia stă de fapt un hormon care influențează tensiunea și ritmul cardiac. În situații stresante, fiecare organism poate reacționa diferit, astfel că pe lângă problemele cu tensiunea pot apărea spasme musculare și chiar senzația puternică de anxietate sau depresie. Dacă stresul îți afectează viața, iată cum îl poți reduce și cum te poți bucura de o viață liniștită.
Folosește produse speciale pentru managementul stresului
Dacă te confrunți cu stresul, atunci ar trebui să știi că nu numai medicația alopată este soluția. Din contră poți folosi unele dintre cele mai bune tratamente naturale antistres cu rezultate foarte bune și fără efecte secundare. Extractul de Ashwagandha, spre exemplu, te poate ajuta să reduci stresul, dar și anxietatea, grație concentrației mari de witanolide (lactone steroidice), care contribuie în definirea și păstrarea stării de bine, în îmbunătățirea proceselor musculare și în a oferi un somn calitativ, reducând insomniile.
De asemenea, capsulele de rhodila sunt deosebit de eficiente în reducerea oboselii, a stresului și a insomniilor, oferind suport la nivel de îmbunătățire a funcțiilor creierului, dar și în ceea ce privește îmbunătățirea performanțelor fizice. Rhodiola este cunoscută și pentru efectele sale deosebit de bune în cazul depresiei, deoarece oferă organismului o stare de bine, tocmai prin reducere factorilor care stimulează hormonul de stres.
Ginsengul siberian este de asemenea un produs naturist deosebit de eficient în tratarea stresului, deoarece el îmbunătățește procesele creierului, vederea, auzul și aduce îmbunătățiri la nivel de tonus muscular, fiind un tonic cu acțiune imunostimulatoare.
Pe lângă aceste produse există mai multe remedii naturiste care te pot ajuta în reducerea stresului, iar acestea pot fi găsite sub formă de extracte sau capsule.
Adoptă o rutină sportivă!
Stresul poate fi combătut și printr-o rutină corectă de sport, pentru că este cunoscut deja faptul că activitatea fizică poate combate depresia, anxietatea și problemele derivate din acestea. Practic nici nu este necesar să faci o activitate fizică grea și susținută, deoarece uneori chiar și câteva exerciții de stretching pot fi benefice pentru organism.
Odihnește-te suficient!
Odihna joacă un rol important în reducerea simptomelor stresului, pentru că fără aceasta organismul devine obosit și mai predispus să perceapă lucrurile ca fiind negative. Un program de somn de minim 8 ore te poate ajuta să combați stresul, iar pentru a te bucura de o odihnă deplină este recomandat să ai în vedere următorele lucruri: ora de somn să fie înainte de 22:30, lenjeria de pat să fie de calitate și să permită organismului să se aerisească, iar salteaua să fie confortabilă, adaptată nevoilor corpului tău.
Alimentează-te corect!
O alimentație corectă, bazată pe fructe, legume și un aport suficient de protenie poate fi benefică pentru organism, deoarece îi conferă acestuia nutrienți importanți pentru reducerea stresului. Vitamina C, vitamina D, magneziu, calciu sau fier, fiecare dintre acestea pot fi obținute atât prin alimentație, cât și prin aportul de suplimente nutritive.
Meditație și yoga
Exersarea respirației conștiente este un aspect important în reducerea stresului, așa că poți încerca să faci aceste exerciții, astfel încât organismul tău să resimtă o stare de bine. Pe lângă faptul că meditația te ajută să eviți depresia, stresul și anxietatea, ea te poate ajuta și să controlezi poziția corpului și să reduci durerile locale la nivelul corpului.
Stresul face parte din viețile noastre, însă acest lucru nu înseamnă că el trebuie să ne și controleze viața. Alege să te bucuri de o viață sănătoasă, lipsită de stres și anxietate și folosește pentru aceasta recomandările discutate anterior.