reclama autocenter

Tribunalul Neamț a constatat că administrarea probelor în dosarul celor 5 medici ortopezi (Constantin Nanu, Florică Guțu, Grigore Berea, Gheorghe Borș și Ghenadie Bucătaru) acuzați de luare de mită, precum și efectuarea actelor de urmărire penală și a sesizării instanței s-au făcut în mod legal. Prin urmare, dosarul a trecut de faza de cameră preliminară și toate cererile și excepțiile formulate de inculpați au fost respinse.

”Constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 446/P/2018 din 9.08.2019 emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, privind pe inculpaţii, N C, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită – 23 acte materiale, G F, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită – 17 acte materiale, B G, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită – 13 acte materiale, B G, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită – 7 acte materiale, B G, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită – 6 acte materiale, P R, P T, A N, A L, trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în coautorat, B R C, M G, G C, M M,S V,C L, Ţ N, R A Ş, A V, M G, D I, P G I, Ţ M şi S M, trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită”, a decis instanța, în ziua de 29 octombrie.

Decizia Tribunalului Neamț poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău, care va pronunța hotărârea definitivă. Cel mai probabil instanța superioară va constata că ancheta s-a făcut în mod legal și va menține soluția Tribunalului Neamț. Următorul pas este începerea judecății pe fondul cauzei, la capătul căreia se va pronunța sentința pentru luare, respectiv, dare de mită.

Ancheta în privința celor 5 medici ortopezi a început în luna martie 2019, după ce ofițerii anticorupție s-au sesizat din oficiu cu privire la obiceiul lor de a pretinde bani de la pacienți în schimbul unor servicii medicale pe care ar fi trebuit să le presteze conform atribuțiilor de serviciu. Toți 5 au fost reținuți, iar 4 dintre ei au fost arestați. Singurul care a fost plasat sub control judiciar și a continuat să lucreze în spital este dr. Ghenadie Bucătaru.

C. MIRCEA

Articolul precedentVideo: Un șofer de camion din Neamț a accidentat mortal o femeie
Articolul următorVoucher de 5.000 euro pentru cei cu dizabilități care vor să muncească