Tribunalul Neamț a pronunțat astăzi, 11 iulie, prima sentință în dosarul în care comisarul șef Cezar Filip, fostul șef al Poliției Piatra Neamț, a fost judecat pentru purtare abuzivă și alterarea datelor informatice. Instanța a stabilit o pedeapsă de 5 luni și 17 zile de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Totodată, magistrații au respins cererea Anei Maria Tanasă de acordarea a unor daune materiale în cuantum de 1.000 de lei.

Reamintim că fostul șef al Poliției Piatra Neamț a lovit-o pe Ana Maria Tanasă, în ziua de 8 martie 2014, după ce-a văzut-o tâlhărind o bătrână. Scena a fost filmată de camerele de supraveghere din camera de așteptare a instituției, iar polițistul Relu Baciu a reușit să obțină imaginile și să le dea altcuiva, care le-a făcut publice. Pe fondul scandalului iscat, Cezar Filip a demisionat, iar, după vreo doi ani, s-a pensionat. El a fost acuzat nu doar de purtare abuzivă, ci și de alterarea datelor, pentru că a dat ordin să fie ștearsă înregistrarea din sistem, însă prea târziu, pentru că filmulețul deja fusese sustras.

Cezar Filip și-a recunoscut faptele și de aceea a fost judecat foarte rapid, în vreme ce Relu Baciu s-a declarat nevinovat, așa că dosarul s-a disjuns. Hotărârea pronunțată astăzi poate fi contestată în termen de 10 zile. (C.M.)

Articolul precedentPetrecere in curte? Afla cum sa creezi o atmosfera feerica!
Articolul următorPeste 6.000 de nemțeni mai au de depus declarația unică
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.