Ai reusit, in sfarsit, sa faci pasul cel mare si sa te muti in apartamentul mult visat? Cu siguranta, traiesti cu impresia ca ce era greu a trecut si ca tot ce iti mai ramane de facut este sa iti muti bagajele din vechea locatie catre noua casa. Insa nu e deloc asa, intrucat exista o multime de alte etape peste care trebuie sa treci ca sa poti afirma cu tarie ca apartamentul tau este gata pentru a fi locuit.

Pe langa mobila si decor de care, cu siguranta, ai avut grija sa te ocupi, mai sunt cateva detalii carora daca nu le oferi atentia cuvenita inca de la inceput, iti pot cauza probleme destul de grave mai tarziu.

Ca sa te asiguri ca nu vei pierde nimic din vedere, in cele ce urmeaza, vei putea descoperi 5 aspecte importante de care sa tii cont inainte sa apuci sa iti muti toate lucrurile.

Iata 5 dintre cele mai importante detalii la un apartament!

 

  • Buna functionare a sistemului de iluminat al noii locuinte reprezinta un aspect deloc de neglijat. De aceea, inainte de a te muta definitiv in apartament, fa o verificare generale a fiecarei camere, pentru a stabili daca ai suficienta lumina naturala, pentru a o completa artificial cu produse de iluminat menite sa iti asigure tot confortul de care ai nevoie. Poti sa vezi spoturile cu led disponibile online, daca vrei sa creezi o atmosfera cu adevarat speciala in noul tau camin. Acestea se pot incastra in mobilier sau tavan, aducand un plus de efect incaperilor tale.
  • Verifica in ce masura functioneaza tabloul electric si analizeaza in detaliu toate componentele acestuia. Daca apartamentul pe care l-ai achizitionat include sigurante fuzibile, investeste in inlocuirea acestora cu unele automate, cu mult mai moderne si mai calitative. Principalul motiv care sa te convinga sa faci o alegere in acest sens este ca, in cazul unui scurtcircuit, sigurantele automate nu necesita schimbarea acestora cu altele noi, ci doar pornirea unui comutator intern. De aceea, este indicat sa arunci o privire pe site-ul de aici https://www.catenaelectric.ro/categorie-produs/aparataj-schneider-electric/sigurante-automate-aparataj-schneider-electric/ si sa achizitionezi o siguranta automata pentru a monta rapid in incinta apartamentului tau.
  • Nu neglija importanta implementarii unui sistem de alarma in caz de incendiu. Niciodata nu poti sti cand se poate declansa unul, asa ca este mai bine sa alegi sa fii in siguranta, inca de cand pasesti pentru prima data in noua locuinta.
  • Propune-ti sa analizezi cu atentie instalatiile sanitare, pentru a preveni scurgerile nedorite de apa. Caloriferele, toaleta si alte instalatii trebuie examinate in detaliu si inlocuite daca ti se par prea vechi.
  • Inlocuieste incuietorile, pentru a te asigura ca nu mai are nimeni cheile de la apartament, caci nu ai de unde sa stii cine mai detine o cheie de la locuinta in care te muti. Este mai bine sa fii precaut si sa pui siguranta pe primul loc.

Oricand te poti confrunta cu surprize neplacute daca pierzi din vedere detaliile enumerate mai sus. Tine cont de sfaturi si alege sa pornesti cu dreptul un nou capitol din viata ta.