43 de polițiști – avansați în grad, fără ceremonie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn condiții de pandemie, fără niciun fel de ceremonie sau ședință festivă, 43 de polițiști din cadrul IPJ Neamț au fost avansați în grad astăzi, de Ziua Națională.

Anul acesta, deşi manifestările publice dedicate acestui moment au lipsit, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, Ziua de 1 Decembrie îi regăsește pe poliţiştii nemțeni alături de cetăţeni, în stradă, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și menținerea unui climat optim de  ordine şi siguranţă publică. Cu prilejul acestei zile, au fost avansați în gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim, 20 ofițeri și 23 agenți de poliție, efective ce aparțin structurilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț, ce au avut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată și s-au remarcat în mod deosebit. Condiţia de profesionişti în aplicarea şi respectarea legii îi obligă pe polițiști să asigure un răspuns operativ și ferm în fața oricărei forme de criminalitate, pentru apărarea intereselor legitime ale cetățenilor. Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vor continua să acționeze în sistem integrat, cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice pentru impunerea normelor legale și verificarea măsurilor dispuse, instituite pe perioada stării de alertă”, se arată într-un comunicat al IPJ Neamț.

Apropo de starea de alertă, în ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat 53 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 92 de mijloace de transport și au legitimat 904 persoane, dintre care123 nu purtau mască. Amenzile aplicate au fost în valoare de 5.500 de lei și includ două sancțiuni pentru oameni care se aflau pe stradă după ora 23.

C.M.

 

Articolul precedentIntervenție salvatoare a pompierilor voluntari din Pipirig
Articolul următorRamona Tofan, o voce feminină pentru Neamț