Vineri, 16 februarie, este ultima zi de înscrieri la Concursul Național de interpretare pianistică “Carl Czerny”, organizat de Liceul de Arte “Victor Brauner” din Piatra-Neamț. Concursul va avea loc în perioada 23-24 februarie, iar până acum și-au anunțat participarea 40 de elevi din 15 județe ale țării, dar și de la Chișinău.

Liceul de Arte din Piatra-Neamț va fi prezent la acest concurs de elită cu 8 elevi, dintre care cea mai tânără este Diana Lupu, elevă în clasa a II-a (profesor Cristina Popa), alături de Bianca Mitrofan (clasa a V-a, profesor Mihaela Bucătaru), Miruna Baroi (clasa a VI-a, profesor Mariana Anghel), David Șulea (clasa a VI-a, profesor Irina Horghidan), Nathaniel Timofte (clasa a VI-a, profesor Irina Horghidan), Vlăduț Ursa (clasa a VI-a, profesor Irina Horghidan), Theodor Petrea (clasa a VII-a, profesor Mihaela Bucătaru) și Ruxandra Ursachi (clasa a VIII-a, profesor Mariana Anghel).

Carl Czerny

“Sunt elevi care au mai participat la acest concurs, unii au obținut premii valoroase, alții sunt pentru prima dată într-un concurs, mai ales într-unul de o dificultate ridicată cum este acesta. Le urăm succes, tuturor participanților”, spune prof. Irina Horghidan, cea care se ocupă de organizare.

Juriul este format, și anul acesta, din profesorii de elită ai școlii de muzică românești: prof. univ. dr. Tatiana Laura Pocinoc, decanul Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice de la Universitatea Națională de Arte “George Enescu” Iași – președintele juriului, conf. univ. dr. Mihaela Spiridon, de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj și doctor în interpretare muzicală și lect. univ. dr. Toma Popovici, de la Universitatea Națională de Muzică București. (C.I.)