pietricica turism

Reclamat acum câteva zile de un tânăr de 30 de ani, care a susținut că a fost amenințat cu un pistol, un bărbat de 53 de ani, din Bicaz, s-a trezit în această dimineață (26 septembrie) cu poliția la ușă. Atât locuința lui, cât și locuința părinților lui au fost percheziționate de polițiștii de la Bicaz și de colegii lor de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase.

În urma perchezițiilor efectuate, la domiciliul bărbatului au fost depistate patru arme: un pistol din plastic și metal marca Condor de calibru 7 mm, un pistol din metal KIMAR mod. 92, calibru 8 mm, o replică de pistol din lemn și metal cu inscripția Paris 1781, de tip panoplie și un pistol de culoare portocalie de tip airsoft. Întrucât bunurile sus-menționate reprezintă obiecte de interes în continuarea cercetărilor, acestea au fost indisponibilizate și ridicate de către polițiști, în vederea expertizării din punct de vedere criminalistic.Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Neamț”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Urmeză ca arma cu pat din lemn să fie expertizată pentru a se stabili dacă este letală și în stare de funcționare. Celelalte arme sunt din categoria celor neletale, însă supuse autorizării, așa că bărbatul, recent întors din Italia, este cercetat pentru amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

C.M.