Absolvenții instituțiilor de învățământ ale MAI, repartizați în luna septembrie Poliției Județene Neamț, au și acum ținuta incompletă. Niciunul dintre cei 35 de proaspeți polițiști nu a primit echipamentul de iarnă, care include căciuli și scurte îmblănite.

”Obligația de a le asigura echipamentul complet revine școlilor de la care provin”, a declarat comisarul șef Neculai Catană, șeful IPJ Neamț. ” Noi avem în depozit echipament pentru personal, s-a mai completat de acolo, dar problema este rezolvată doar parțial. Vom face solicitare la depozitul central și cred că în scurt timp toată lumea va avea ținută de iarnă”.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a declarat, pentru presa centrală: „Oamenii sunt acum în stradă cu ţinuta de vară. Mă refer aici la întreaga promoţie 2019 care au terminat în septembrie şi nu au primit încă căciuli, bocanci, bluzoane şi geci de iarnă. Suntem deja în luna decembrie şi oamenii aceştia execută misiunile curente, atât pe timp de zi cât şi de noapte în ţinută de vară. La televizor, domnul ministru (Marcel Vela) a spus că totul este bine la MAI. Am sesizat IGPR-ul în acest caz şi ne-a transmis că se află în proceduri de achiziţie. Până vor primi echipamentul de iarnă se face luna martie şi deja un sfert din aceşti poliţişti s-au îmbolnăvit. Unii şi-au cumpărat ţinuta de iarna din banii lor, pentru că nu au primit nimic. Toată promoţia 2019 (circa 1600 de oameni) nu a fost echipată de iarnă”.

Conform regulamentelor interne, polițiștii poartă uniforma de iarnă în perioada 1 noiembrie -30 aprilie. Dacă au…

C.M.