pietricica turism

Ceremonia de marcare a Zilei Ambulanței se desfășoară astăzi, 28 iulie 2019, la Oradea. Dr. Dorice Albu, șefa Serviciului de Ambulanță al Județului Neamț, ne-a declarat că participă la festivități împreună cu o delegație de 15 angajați.

La evenimentul din Piața Unirii și-au anunțat prezența ministrul Sănătății, Sorina Pintea și dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Ziua Națională a Ambulanței se marchează la 28 iulie începând cu anul 2015, când la 6 martie a fost semnat decretul de promulgare a legii care instituie această zi. Serviciul de Ambulanță are 113 ani de existență, după ce prima salvare a apărut în București, în anul 1906, din inițiativa profesorului Nicolae Minovici.

Festivitățile de astăzi încep la ora 12, cu ceremonia oficială, urmată de marșul festiv. Parada autospecialelor are un traseu central și vor defila echipajele din fiecare județ cu ambulanțe și steagul fiecărei unități. Coloana de 70 de ambulanțe va fi însoțită de șalupa ambulanță medicală de la SAJ Tulcea ce va fi transportată pe platformă și de un camion descoperit cu echipajul în ținuta de paradă. Surpriza ceremoniei este un mic spectacol aviatic pregătit de Federația Națională Sindicală„ Ambulanța”, cu un avion ce va survola centrul Oradei și purtând steagul Ambulanței. După eveniment, 20 de echipaje cu autospecialele vor acorda consultații gratuite cetățenilor în cele 20 de puncte stabilite de organizatori.

Aproximativ 600 de angajați sunt estimați să participe la evenimentul ce se va încheia cu un dineu. Organizatorii ediției din acest an sunt Federația Națională Sindicală „Ambulanța”, Asociația Serviciilor de Ambulanță din România, SAJ Bihor și Organizația Sindicală „Ambulanța” Bihor.

(C.I.)