Actualizare: Sunt 10 pacienți cu Covid care au decedat, în perioada 9-12 octombrie. Este vorba de patru femei cu vârste între 78 și 97 de ani, dar și de șase bărbați cu vârste între 60 și 91 de ani. Toți aveau și alte afecțiuni și erau internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Astăzi, unitatea s-a confruntat cu un număr record de pacienți critici, 15 în secția ATI cu 12 paturi. Soluția găsită de conducerea spitalului, în condițiile în care doar 5 dintre ei aveau nevoie de ventilare mecanică, a fost de a caza ceilalți trei pacienți în saloanele amenajate alături. O soluție temporară, pentru că situația se poate repeta în orice moment.

Până acum, s-au înregistrat 141 de decese, în județul Neamț, toți bolnavii fiind în evidență și cu alte boli. (C.I.)

****Știre inițială****

Situația focarelor de Covid s-a stabilizat și, cel puțin astăzi, 12 octombrie, au fost raportate doar 28 de persoane pozitive în județul Neamț. În urma retestării persoanelor cu Covid, au mai fost reconfirmați 6 pacienți.

În zona Nord-Est sunt raportate 419 de noi cazuri, astăzi:

*Bacău – 99

*Botoșani – 32

*Iași – 164

*Neamț – 28

*Suceava – 18

*Vaslui – 74

La nivel național, de ieri până astăzi, s-au raportat 2.069 de noi cazuri. Autoritățile mai anunță că au fost raportate 56 de decese (37 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vaslui și București. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, a transmis Institutul Național de Sănătate Publică .

A.H.

Articolul precedentUn pompier infectat Covid și alți doi colegi în carantină
Articolul următorUn băiat a fost dat dispărut în Târgu Neamț