0:00

Aseară cumătru` den dreapta cu perciunii fleașcă de la căldura asta, s-o pus să vorbească cu nește creștini den pesedeu la o bere, că tot ziceau ei că vor să-l cinstească, că i-o mai ieșit o pană roșie în coadă. Numa` că nu i-o tihnit licoarea pe motiv că mesenii erau negri în ceru` gurii de supărare, că nu merge nimica în județ, că nu sare nici un commission, că toate-s scumpe și abia dacă mai trăiește cineva decent. Și toate astea den cauza junelui șăf de la pesedeu care s-o încontrat cu toată lumea, o blocat toate majoritățile gheboase, bașca s-o stricat la pipote cu o seamă de inși cu care se mai putea face un bănuț mai lejer. Acuma noi credem că junele șăf de la pesedeu n-o fost de mult trimis în conced, ci în alte părți despre care nu să cade să amintim, că nu-i frumos să vorbim de rudenii de gradu` unu. De asta-i mânios.

Pe de altă parte, șăfu` lui junele șăf pă linie dă pesedeu e vorba să plece în conced pe bune și o să-l lase o vreme cu ochii în soare și fără spate, așa că poate să se aștepte la niște șuturi din picioare de la partenerii întru politică, mai cu seamă că la centru o să vină șăfu` lu` dom` președinte dă cejeu – dom` Culită, să trăiți! Acuma, mare lucru nu credem că o să se facă, că e vară, TVA-ul la pită s-o dat în jos, lumea e la terăși cu beri și mici, păpușoiu` crește vânjos, iepurii îs sănătoși … așa că e loc de stat degeaba cu tălpile către cer ca majoritatea celor aleși sau numiți prin fel de fel de scaune ori foteluri. Da` cum îl știm noi pe domnu` Culită (pentru onorrrr, înainte!) nu cred că o să scape ocazia să nu-i tragă junelui de la pesedeu câteva sovietice după ceafă, așa de întreținere.

 La comperativa asta care dă bani pă C.A.R. la profesori și dăscălime e probleme serioase, că i-o lucrat dișcret pe o seamă dă profesori la bozonare. Că lua omu` o căciulă dă bani bun bazat că trebe să plătește o sumă stabilită pă luna și când să plătește constată că mai trebe s-aducă bani de-acasă ori să nu mai meargă la bere cu pretenii. Din ce știm noi, sunt niște inși pe la conducere la CAR care o pus niște comesioane din pântecele lor pă persoană fizică, cam ca la bancă. Acuma, dacă e să judecăm, CAR –ul nu-i bancă ci un fel de mama răniților, dar care nu are maniere economice, bașca in berouri se folosește numai adunarea și înmulțirea. O seamă de dascăli care s-o prăjit, s-au bășicat să primească bani înapoi, dar oamenii de partea ailantă a ușii le-o zis să meargă …undeva. De unde am dedus noi că și gărzile și deneaurile îs în conced, face plăji și să dau cu nămoale pă la subțiori, ca să se miște natural la jocurile de gleznă.

Articolul precedentSpitalul Neamţ are nevoie de psiholog
Articolul următorLeoreanu e tot supărat pe consilierii telegenici