0:00

2500 de candidați s-au înscris la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă finalizarea primei sesiuni de admitere, iulie 2021, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău s-au înscris 2500 de candidaţi români şi români de pretutindeni la studii universitare de licenţă şi master. Conducerea Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău mulţumeşte tuturor colegilor şi studenţilor care s-au implicat în promovarea ofertei educaţionale, precum şi reprezentanţilor din mass-media care au prezentat posibilităţile reale de formare oferite de universitate viitorilor studenţi. Universitatea va face demersuri la Ministerul Educației pentru suplimentarea de locuri bugetate, care urmează a fi puse la dispoziția candidaților în a doua sesiune de admitere.

După finalizarea confirmărilor, Universitatea va face publice locurile disponibile pentru cea de-a doua sesiune de admitere din septembrie 2021. Oferta educaţională a Universităţii include 35 de programe de studii universitare de licenţă, 26 de master şi 2 de doctorat, toate programele de studii fiind acreditate de către ARACIS.

Perioada de înscriere, pentru doua sesiune de admitere, la studiile universitare de licență și master, este 01-17 septembrie 2021. Admiterea la studiile universitare de doctorat se organizează doar în luna septembrie, în perioada 01-03 și 7-9 septembrie 2021. Perioada de înscriere, pentru programele de conversie profesională a cadrelor didactice, este 1-28 septembrie 2021. Pentru admiterea la Colegiul din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău au dreptul să se înscrie absolvenții de liceu, fără diplomă de bacalaureat (doar cu adeverință de absolvire a liceului), sau cu diplomă de bacalaureat sau diplome echivalente, cea de-a doua sesiune de înscriere desfășurându-se în perioada 01-06 septembrie 2021.

Informaţii complete privind admiterea pot fi obţinute accesând www.admitere.ub.ro, www.arp.ub.ro, adcol.ub.ro şi www.facebook.com/UniversitateaVasileAlecsandriDinBacau, sau la secretariatele facultăţilor.

Prorector pentru etica și imaginea universității,

Conf. univ. dr. Cristina CÎRTIȚĂ-BUZOIANU

Articolul precedent24 de noi cazuri de coronavirus în regiunea Nord Est
Articolul următorCopaci căzuți peste cablurile electrice în Dobreni și Ghigoiești
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.