iasi 24 ianuarie 04
Anul trecut, Klaus Iohannis a stat alături de Cristian Adomniţei, Gheorghe Nichita, ÎPS Teofan şi Victor Ponta. Anul acesta, se va revedea doar cu Mitropolitul

Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș vor fi prezenți la Iași, duminică, 24 ianuarie, la manifestările organizate de Ziua Unirii.

Șeful statului va participa, de la ora 11:30, la ceremonialul din Piața Unirii, unde va susține și o alocuțiune (11:45), conform Agendei postate pe site-ul Preşedinţiei. La 12:20 şi 13:05, Klaus Iohannis va depune flori la Monumentul „Alexandru Ioan Cuza” și la mormântul domnitorului de la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”.

Și premierul Dacian Cioloș va fi prezent la manifestările de la Iași, după cum se arată în agenda prim-ministrului, publicată pe site-ul Guvernului.

Cei doi copreședinți al PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, se vor afla la sfârșitul acestei săptămâni la Iași, a anunțat miercuri, 20 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, conducerea filialei ieșene a formațiunii politice.

La Catedrala Patriarhală (Bucureşti) va fi oficiat un Te Deum, „ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act măreț din istoria națională la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ”, a anunțat Biroul de presă al Patriarhiei Române.

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale va organiza ceremonii militare, începând cu ora 9:00, la Statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei.

Duminică se împlinesc 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, act înfăptuit la București de Adunarea Deputaților, într-o clădire a Bisericii de pe Dealul Mitropoliei, pe locul căreia se află astăzi Palatul Patriarhiei.

Ziua de 24 ianuarie a fost declarată sărbătoare legală în 2014. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCerşetorie cu minorul aferent
Articolul următor24 IANUARIE: O locomotivă tricoloră va remorca trenul Bucureşti-Iaşi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.