pietricica turism

card sanatate 02Nici nu au intrat bine în posesia cardurilor de sănătate, că unii nemțeni l-au și pierdut. 230 de cereri au fost depuse la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț pentru a se emite un duplicat al cardului. Unii l-au pierdut pur și simplu, unora le-a fost furat odată cu portofelul, iar alții… l-au dat pe foc. Din greșeală. Acestea sunt motivele expuse în cererile pentru un duplicat depuse la Casă.

La momentul de față, din 15.674 carduri returnate de către Poștă la CAS Neamț, Casa a eliberat în jur de 4.500 de carduri, la cerere. Dintre acestea, 2000 de carduri au fost distribuite de către medicii de familie. Aceștia au mai făcut încă 400 de solicitări pentru a prelua cardurile și a le distribui pacienților de pe listele proprii. Până în prezent, CAS Neamț a eliberat, de asemenea, în jur de 1.100 de adeverințe de asigurat pentru persoanele care au refuzat cardul, l-au pierdut sau sunt asigurați noi.

Persoanele asigurate prin Casa Specială a Angajaţilor din Apărare, Ordine Publică şi Autorităţi Judecătoreşti pot solicita cardul de sănătate la CAS Neamț, având în vedere că 309 de carduri ale pensionarilor MAPN au fost predate către CAS Neamț. Persoanele care se află în această situație pot solicita cardul la sediul instituției, la camera 3, în intervalul de lucru cu publicul, între 8.30 și 14.00, de luni până vineri. (Oana IOSUB-TOMA)