0:00

23 ianuarie, zi liberă pentru că e înainte de 24 ianuarie! Cum va fi în 2020?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGuvernul României a inventat, astăzi, 18 ianuarie, o nouă zi liberă, în special pentru bugetari. Este vorba de ziua de 23 ianuarie, care este „liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, și ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române”, potrivit unui comunicat de presă.

„(…) Ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017. (…) Pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie 2017 şi nici participanților în aceste procese. În ceea ce privește activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unitățile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operațiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie și respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum și categoriile de operațiuni de plăți prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie 2017 de către Ministerul Finanțelor Publice”, se mai precizează în acelaşi comunicat.

Întrebări… retorice: În 2018, când 24 ianuarie cade într-o miercuri, vor fi libere zilele de luni şi marţi? Dar în 2020, când Ziua Unirii cade vineri, va fi liberă toată săptămâna? (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentWeek-end cu „Vicleniile lui Scapino” la TT
Articolul următor700 de lei în plus pe cap de elev
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.