Luni, 23 aprilie, cu prilejul Zilei Bibliotecarului și Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește lansarea cărții „Carol al II-lea și sfârșitul democrației. Un rege, un cult, o camarilă“, de la ora 12:00, în Sala Info-Club.

Prezentarea lucrării va fi făcută de cercetător științific dr. Corneliu Ciucanu, de la Centrul de Istorie și Civilizație Europeană din cadrul Academiei Române, Filiala Iași; Elena Preda, inspector istorie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț; ing. Viorel Nicolau, editor; prof. Mihai-Andrei Nica.

Cartea a fost realizată de un colectiv redacțional: Daniel Dieaconu, profesor de istorie, doctor cu o teză coordonată de academicianul Dinu C. Giurescu, cercetător în cadrul Centrului de Cercetare pentru Dezvoltare Regională și Integrare Europeană al Universității din București, autor al mai multor volume și studii; Elena Preda, inspector disciplina istorie ISJ Neamț, autor și coautor al mai multor volume și studii, coordonator al mai multor proiecte de cercetare și popularizare a istoriei nemțene, prof. Dionisie Savin de la Crăcăoani, autor al unor studii de istorie și folclor local, prof. Cristiana Șoimaru, președinta Asociației Profesorilor de Istorie Neamț, prof. Anca Bondar de la Popești Leordeni, prof. Andrei Mihai Nica, mezinul colectivului, profesor la Școala Gimnazială Nr. 2 Piatra-Neamț.

De la ora 13:30, în Sala Cupola, va avea loc lansarea cărții „Psihologia polițistului infractor“ de Florin Alistar. Lucrarea beneficiază de o prefață semnată de același cercetător științific dr. Corneliu Ciucanu de la Centrul de Istorie și Civilizație Europeană din cadrul Academiei Române, Filiala Iași, care va face și prezentarea volumului, alături de criticul pietrean Lucian Strochi.

Cele două volume vor fi lansate tot luni, 23 aprilie, dar de la ora 15:00 şi la Biblioteca „Mihai Eminescu” din Bicaz.

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț marchează prin activitățile de luni, 23 aprilie, dubla sărbătoare Ziua Bibliotecarului și Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor. În această zi, în scopul facilitării accesului la lectură și la cunoaștere, toți doritorii pot obține gratuit permisul de utilizator, care oferă acces la serviciile bibliotecii. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFestivalul Curții Domnești la Piatra Neamț în imagini
Articolul următorL5 Arsenal Văleni, victorie la Timişeşti * Energia şi Vulturul, remiză „albă”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.