roman-arsene-camin-01În urma demersurilor autorităților județene, chiar de la nivelul președintelui Ionel Arsene, Guvernul României a aprobat alocarea din Fondul de rezervă bugetară a sumei de 22,7 milioane lei pentru realizarea unor obiective de investiții din cadrul Consiliului Județean Neamț.

11 milioane lei sunt destinați construirii unui corp nou de clădire – Pavilion Central, pentru Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap din Roman. Suma era mai mult decât necesară deoarece în  noiembrie clădirea veche a fost deteriorată, tavanul căzând peste câțiva bătrâni. 50 de persoane au fost evacuate și realocate în alte centre de specialitate pentru persoane cu handicap din județul Neamț, iar suma primită va fi folosită pentru un nou pavilion.

Tot un corp nou de clădire va fi construit în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni. Anul acesta în luna noiembrie, o comisie de experți din Consiliul Județean a constatat că pavilionul central, construit în anul 1905, prezintă o mare stare de degradare fiind afectată de îmbătrânire și putrezire întreaga construcție. Astfel, 31 de beneficiari neuropshici au fost mutați în alte corpuri de clădire existente la nivelul centrului, ceea ce a condus la o supraaglomerare a spațiilor. valoarea investiției va fi de 11,7 milioane lei. (V.B.)

 

1 COMENTARIU

  1. Criminalii astia de tehnocrati
    Cum de nu a asteptat prezidentul sa primeasca bani de la doamna multiculturala ?

Comments are closed.