0:00

Din luna august 2017, până pe 28 februarie 2018, polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț au în program acțiuni de prevenire și combatere a faptelor care ”aduc atingere fondului cinegetic național”. Astfel de activități se derulează la nivelul întregii țări, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase din IGPR.

22 de arme, 580 de cartușe și 85 kg carne de vânat confiscate de polițiști, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Prin aceste activități și prin aplicarea fermă a Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, contribuim la protejarea faunei şi conservarea biodiversităţii naturale. Persoanele vinovate de comiterea acestui gen de infracţiuni, din sfera braconajului cinegetic, (în special cele care se comit cu ocazia organizării şi desfăşurării partidelor de vânătoare, la speciile de păsări migratoare şi autohtone), sunt trase la răspundere penală, iar bunurile folosite la comiterea unor astfel de fapte sunt confiscate”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Până la sfârșitul anului 2017, polițiștii nemțeni au constatat 51 de infracţiuni privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În dosarele penale întocmite sunt cercetați 26 cetățeni români și 4 cetățeni străini. Au fost indisponibilizate în vederea confiscării, 14 arme letale și 8 arme neletale supuse autorizării, 580 de bucăți de muniţii letale, 35 muniţii neletale, 85 kg de carne de vânat și 14 exemplare de vânat din specii diferite. În total au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 11.150 de lei. (C.M.)

Articolul precedent67 milioane de lei investiții și 29 de contracte semnate la Consiliul Județean Neamț
Articolul următorTârgu-Neamţ: Rossal şi Poliţia Locală fac apel la implicarea civică a cetăţenilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.