0:00

Ultima probă din evaluarea națională a elevilor de clasa a II-a s-a desfășurat astăzi, 9 mai. La testul de matematică, derulat pe durata a 30 de minute, au participat 4.111 copii, iar 213 au lipsit, potrivit Inspectoratului Școlar. Notele la limba română, la citire și la matematică vor fi aflate de copii și părinți în maxim o săptămână și vor fi discutate în ședințe cu învățătorii și părinții. Rezultatele nu sunt publice și nu se trec în catalog.

213 elevi de clasa a II-a au lipsit de la evaluarea națională la matematică, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUrmează, săptămâna viitoare, evaluarea națională a competențelor dobândite de elevii clasei a IV-a, la finalul ciclului primar. În ziua de 14 mai este testul la limba română și în ziua de 15 mai este testul la matematică. Elevii dau probele în clasele unde învață, materialele didactice trebuie să fie eliminate, iar durata unui test este de o oră.

Copiii de clasa a VI-a susțin evaluări naționale complexe la limbă și comunicare în data de 22 mai și la matematică și științele naturii în ziua de 23 mai. Modele de subiecte și de teste din anii 2018, 2017 și din 2014 sunt publicate pe site-ul Ministerului Educației Naționale. (C.I.)

Articolul precedentBătrân în comă, după ce-a fost călcat de o mașină
Articolul următorCu viteză (103 km/h în localitate) spre dosar penal
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.