O firmă din Neamț a primit 20.000 lei amendă pentru muncă la negru, după ce inspectorii au constatat că nu fusese încheiat contractul de muncă pentru un lucrător cu timp parțial. Alte 13 firme din județ au fost sancționate de inspectorii de muncă, pentru neînregistrarea electronică a documentelor, în principal.

La 14 dintre angajatorii verificați au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 22.100 lei. Inspectorii de muncă au verificat, în perioada 18-29 iunie, 53 de angajatori, în cadrul campaniei naționale privind verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă pentru lucrătorii cu timp parțial”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

Echipele de control au verificat dacă, pentru această categorie de salariați, angajatorii încheie documentele la termenele legale, dacă le transmit în Revisal, dacă înregistrează electronic toate modificările raporturilor de muncă ce apar pentru lucrătorii cu timp parțial. (C.I.)

Articolul precedentLocuri de muncă pentru bugetari: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
Articolul următorPremieră în Neamţ: Vernis, o pensiune-concept
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.