2 decembrie – zi liberă de la Guvern în plină campanie electorală!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGuvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, 23 noiembrie, ca 2 decembrie să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public.

Aceştia urmează să recupereze ziua de muncă pe data de 17 decembrie sau îşi vor prelungi timpul zilnic de lucru până pe data de 16 decembrie.

„Prevederile articolului 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii”, precizează Guvernul României. „Dispoziţiile articolului 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 decembrie 2016 şi nici participanţilor în aceste procese. Operaţiunile de încasări prin virament în relaţia cu instituţiile de credit, inclusiv încasările efectuate prin intermediul contului tranzitoriu se înregistrează în contabilitatea unităţilor trezoreriei statului cu data de 2 decembrie 2016”, se mai menţionează în decizia guvernamentală.

În plină campanie electorală, decizia nu poate decât să-i bucure pe funcţionarii publici, care marţi, 22 noiembrie, au cam protestat în toată ţară.

Pentru conformitate, decizia (pdf):

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/11/HG-17.pdf

(M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentConcursul Emanuel Elenescu, ediţia a XXVI-a (24-26 noiembrie)
Articolul următorPatron din Dămuc, şi amendat cu 15.000 de lei și cu mașina confiscată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.