O acțiune a Direcției de Asistență Socială (DAS) Piatra-Neamț, împreună cu polițiștii locali, a avut loc vineri, 16 iunie, în mai multe cartiere din oraș. Astfel de acțiuni au loc în fiecare lună, în încercarea de a-i strânge de pe străzi și de a le oferi minimum necesar: hrană caldă, locuință socială și acte de identitate. Ieri au fost găsite 18 persoane fără adăpost, 4 dintre acestea sunt din localități învecinate, se vor întocmi adrese către serviciile sociale ale primăriilor unde au domiciliul, acestea urmând să întocmească planuri individuale de reinserție.

18 oameni ai străzii culeși de pe străzile din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații 18 oameni ai străzii culeși de pe străzile din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Scopul acestor campanii constă în informarea și consilierea acestei categorii defavorizate cu privire la drepturile și serviciile de asistență socială pe care le pot accesa. Persoanele fără adăpost, cu domiciliul în municipiul Piatra-Neamț, au fost invitate la biroul Serviciului de Asistență Socială pentru întocmirea dosarelor de ajutor social și pentru cantina socială, iar la începutul lunii iulie vor fi contactate pentru a depune în termen solicitarea în vederea obținerii unei locuințe sociale. Cât despre persoana adăpostită la parterul blocului din vecinătatea unui supermarket din cartierul Dărmănești, aceasta este monitorizată de la începutul anului curent și a fost invitată, în repetate rânduri, să se prezinte la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, însoțit de un asistent social pentru emiterea actului de identitate. Facem apel la comunitatea locală să nu mai încurajeze acest stil de viață deoarece susțin, indirect, o conduită contrară normelor de conviețuire”, precizează Mădălina Zbranca, purtătorul de cuvânt al DAS Piatra-Neamț.

18 oameni ai străzii culeși de pe străzile din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații18 oameni ai străzii culeși de pe străzile din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcțiunile de acest tip vor continua pe întreg parcursul acestui an, în scopul declarat de depistare a persoanelor care locuiesc fără forme legale și pentru prevenirea riscului de excluziune și marginalizare socială.

Angela Croitoru

FOTO: DAS Piatra-Neamț

Articolul precedentExpoziție de benzi desenate japoneze la Biblioteca Județeană Neamț
Articolul următorUnde mergem în week-end? Spectacole de magie, teatru și film
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.