În perioada 7-11 iunie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică au verificat 15 societăți comerciale, cu obiect de activitate debitarea materialelor lemnoase și au organizat 23 de filtre rutiere, în puncte de interes privind transportul de material lemnos.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, polițiștii au dat 18 sancțiuni contravenționale dintre care 13 conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice și alte 5 conform H.G. 301/2012 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în valoare totală de 89.000 de lei. Totodată, au confiscat valoric volumul de 322 de metri cubi material lemnos de diferite esențe și sortimente, în valoare de peste 106.000 de lei.

La activitățile de control au participat polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și lucrători cu atribuții în domeniul silvic din cadrul Gărzii Forestiere Județene Neamț și din cadrul Direcției Silvice Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentAsociația Ținutul Răzeșilor anunță deschiderea apelului de selecție a proiectelor pentru măsura M1/6B – Investiții pentru dezvoltarea durabilă a teritoriului GAL
Articolul următorUn șofer polonez a băgat tirul cu unt în parapet 
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.