0:00

Sunt 239 de cadre didactice în Neamț care împlinesc vârsta de pensionare până la 1 septembrie 2019. Dintre acestea, 8 și-au exprimat dorința de a se pensiona. Pentru că au obținut dreptul de a lucra până la vârsta de 65 de ani, la fel ca bărbații, 139 de profesoare rămân la catedră.

174 de profesori nu vor la pensie, ZCH NEWS - sursa ta de informații„S-au depus solicitări din partea a 139 cadre didactice titulare femei pentru continuarea contractului individual de muncă până la vârsta de 65 de ani. Este în vigoare o decizie a Curții Constituționale din România, din vara anului 2018, care a stabilit că și femeile cadre didactice pot să rămână în activitate după împlinirea vârstei de pensionare, până la vârsta de 65 de ani, ca și bărbații”, a declarat inspectorul Cristinel Secară, din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamț.

Alte 3 cadre didactice și-au depus cerere de pensionare anticipată parțială. Dintre cei 66 de profesori bărbați, 36 au cerut și, cu o singură excepție, au primit acordul consiliilor de administrație ale școlilor unde sunt titulari, pentru a continua să predea peste vârsta de pensionare. (C.I.)

Articolul precedentMic protest la Piatra Neamț
Articolul următorL4&L5 Noi reguli privind transferurile * „Faţă” nouă a site-ului AJF Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.